Treninzi

Trening za odrasle

Na lokaciji Nova cesta 133 (Trešnjevka) u dvorani OŠ Julija Klovića, želja nam je privući i formirati grupu odraslih početnika u vježbanju karate-a.

S obzirom na stresni svakodnevni život, pomanjkanje kretanja na radnom mjestu, za vrijeme učenja ili rada na kompjutoru, vježbanje karate-a još više znači za odrasle nego za djecu.

Dokazano je da karate, više od svih ostalih fizičkih aktivnosti, a zbog niza vježbi koje se primijenjuju na osnovu tisuću godina iskustva, značajno popravlja motoriku, pokretljivost, snagu tijela i volje.Za odraslog polaznika on, kao borilačka vještina djeluje antistresno i psihički relaksirajuće. Donosi samopouzdanje i vjeru u sebe. U
svom duhovnom dijelu uči o hrabrosti, poštenju i poštovanju drugih.

Nadalje, u današnjem svijetu otuđenosti, većina odraslih započinje vježbanje radi učenja o samoobrani.
Odrasli polaznici rade po utvrđenom programu po stupnjevima znanja, ali radi bolje motorike nego kod djece, brže savladavaju kompliciranije pokrete, pa je tako moguće i brže napredovanje i brži pristup borbenim tehnikama.

Trening se sastoji od: zagrijavanja i razgibavanja u uvodnom dijelu te:

– kihon   (školske osnovne tehnike udaraca i blokova)
– kata     ( splet blokova i udaraca u kretanju, borba sa zamišljenim napadaćima)
– kumite ( zadani sparing, slobodna borba)
– samoobrana

Trening završava vježbama snage, vježbama disanja i koncentracije.

Za početak vježbanja karat-e doslovno nikad nije kasno. Ako ste okupirani cijeli dan vodeći djecu na razne tečajeve, odvojite za sebe dva sata tjedno! Ako ste djecu postavili na noge,dođite i nađite zadovoljstvo u svemu što će Vam pružiti karate!
Riječi su M.Qyame u knjizi „This is Karate“: čak u šesdesetima, kad su godine napornog rada iza Vas, ako počnete vježbati karate značajno ćete produžiti godine koje su još pred Vama, biti ćete sretniji svojom fizičkom kondicijom i mogućnostima…

 

UPISKARATE2016